De huidige economische groeivertraging voelt al aan als een quasi-recessie en dat effect kan nog worden versterkt wanneer de huizenprijzen blijven dalen. De vastgoedmarkt heeft namelijk nog steeds geen bodem bereikt.

Volgens Greenspan voorspellen de meeste waarnemers een bescheiden prijsdaling op de vastgoedmarkt. De National Association of Realtors maakte vorige week bekend dat de woningprijzen in juni al voor de tweede maand op rij zijn gedaald.

Mochten de huizenprijzen nog met 5 tot 8% dalen, dan gaan heel wat woningbezitters hun woonkredieten niet kunnen afbetalen. Het gevolg zou nog meer foreclosures zijn.

Het probleem is dat het huidige economische herstel geen overtuigend karakter bezit. Alles verloopt met horten en stoten en dat maakt het uiterst moeilijk om betrouwbare prognoses te doen.

De huidige economische groeivertraging voelt al aan als een quasi-recessie en dat effect kan nog worden versterkt wanneer de huizenprijzen blijven dalen. De vastgoedmarkt heeft namelijk nog steeds geen bodem bereikt. Volgens Greenspan voorspellen de meeste waarnemers een bescheiden prijsdaling op de vastgoedmarkt. De National Association of Realtors maakte vorige week bekend dat de woningprijzen in juni al voor de tweede maand op rij zijn gedaald. Mochten de huizenprijzen nog met 5 tot 8% dalen, dan gaan heel wat woningbezitters hun woonkredieten niet kunnen afbetalen. Het gevolg zou nog meer foreclosures zijn. Het probleem is dat het huidige economische herstel geen overtuigend karakter bezit. Alles verloopt met horten en stoten en dat maakt het uiterst moeilijk om betrouwbare prognoses te doen.