KMO's en de werklozen merken anderzijds weinig van een herstel, zij hebben nog steeds te lijden van de gevolgen van een credit crunch die volgens Greenspan de grootste was ooit. De kredietkrapte zou zelfs nog groter zijn geweest dan tijdens de

Great Depression in de jaren 30.

Greenspan deed zijn uitspraken in een toespraak voor de Credit Union National Association conference. Hij waarschuwde dat nog heel wat kleine banken in de problemen zijn.

Daarnaast zijn tal van werklozen al meer dan een jaar zonder werk, waardoor ze maar moeilijk terug op de arbeidsmarkt gaan geraken. Volgens Greenspan is het moeilijk om te willen geloven in een sterk economisch herstel.

De jobcreatie gebeurt in een minder snel tempo dan vereist is om terug te keren naar een 'normale' situatie. De werkloosheid zal volgens Greenspan hoog blijven omdat veel mensen die de arbeidsmarkt hebben verlaten, gaan willen terugkeren wanneer de dingen weer beter lijken te gaan.

Greenspan verwacht dan ook dat de werkloosheidsgraad in de buurt van 9% gaat blijven. Een ander gevaar is een stijging van de rente, waardoor de vastgoedsector nog dieper in de problemen zou raken als gevolg van het duurder worden van woonkredieten. Greenspan zei elke morgen de evolutie van de 10-jarige staatsobligatie op te volgen.

KMO's en de werklozen merken anderzijds weinig van een herstel, zij hebben nog steeds te lijden van de gevolgen van een credit crunch die volgens Greenspan de grootste was ooit. De kredietkrapte zou zelfs nog groter zijn geweest dan tijdens de Great Depression in de jaren 30. Greenspan deed zijn uitspraken in een toespraak voor de Credit Union National Association conference. Hij waarschuwde dat nog heel wat kleine banken in de problemen zijn. Daarnaast zijn tal van werklozen al meer dan een jaar zonder werk, waardoor ze maar moeilijk terug op de arbeidsmarkt gaan geraken. Volgens Greenspan is het moeilijk om te willen geloven in een sterk economisch herstel. De jobcreatie gebeurt in een minder snel tempo dan vereist is om terug te keren naar een 'normale' situatie. De werkloosheid zal volgens Greenspan hoog blijven omdat veel mensen die de arbeidsmarkt hebben verlaten, gaan willen terugkeren wanneer de dingen weer beter lijken te gaan. Greenspan verwacht dan ook dat de werkloosheidsgraad in de buurt van 9% gaat blijven. Een ander gevaar is een stijging van de rente, waardoor de vastgoedsector nog dieper in de problemen zou raken als gevolg van het duurder worden van woonkredieten. Greenspan zei elke morgen de evolutie van de 10-jarige staatsobligatie op te volgen.