De ex-president van de Amerikaanse centrale bank Alan Greenspan was de laatste dagen niet weg te slaan uit de pers. Greenspan verklaarde namelijk dat de euro geen overlevingskansen heeft zonder dat Europa de weg naar een politieke unie inslaat.

In een interview met Welt am Sonntag zei Greenspan dat het Europees systeem niet werkt, er is geen juiste evenwicht precies vanwege de grote verschillen tussen noord en zuid. Greenspan twijfelt er geen moment aan dat een nieuwe grote crisis op eender welk moment kan beginnen.

De ex-president van de Amerikaanse centrale bank Alan Greenspan was de laatste dagen niet weg te slaan uit de pers. Greenspan verklaarde namelijk dat de euro geen overlevingskansen heeft zonder dat Europa de weg naar een politieke unie inslaat. In een interview met Welt am Sonntag zei Greenspan dat het Europees systeem niet werkt, er is geen juiste evenwicht precies vanwege de grote verschillen tussen noord en zuid. Greenspan twijfelt er geen moment aan dat een nieuwe grote crisis op eender welk moment kan beginnen.