Greenspan heeft zich voluit in het zeepbellendebat gestart, waarbij de ex-chairman van de FED met klem ontkend dat er sprake zou zijn van zeepbellen. Maar echt geloofwaardig klinkt die boodschap niet, want hij heeft er natuurlijk alle belang bij dat het zeepbellenverhaal als nep wordt afgedaan.

Greenspan zelf ligt namelijk aan de basis van de ruime monetaire politiek zoals die nog steeds door de FED wordt gevoerd. Eigenlijk heeft Ben Bernanke niets anders gedaan dan het gegeven voorbeeld opgevolgd. Aan 16.000 punten voor de Dow Jones ziet Greenspan nergens een zeepbel in zicht.

Greenspan heeft zich voluit in het zeepbellendebat gestart, waarbij de ex-chairman van de FED met klem ontkend dat er sprake zou zijn van zeepbellen. Maar echt geloofwaardig klinkt die boodschap niet, want hij heeft er natuurlijk alle belang bij dat het zeepbellenverhaal als nep wordt afgedaan. Greenspan zelf ligt namelijk aan de basis van de ruime monetaire politiek zoals die nog steeds door de FED wordt gevoerd. Eigenlijk heeft Ben Bernanke niets anders gedaan dan het gegeven voorbeeld opgevolgd. Aan 16.000 punten voor de Dow Jones ziet Greenspan nergens een zeepbel in zicht.