Greenspan geeft toe dat niemand de weg kan voorspellen die de economie zal inslaan. De centrale bankiers doen wel alsof ze dat weten, maar in de praktijk weten ze even weinig als de man in de straat. Als voorbeeld wordt verwezen naar de politiek van quantative easing.

Die heeft de centrale bank geruime tijd het hoofd boven water helpen houden, maar dreigt er nu zelf aan ten onder te gaan. Met de markten is het volgens Greenspan overigens niet veel beter gesteld. Die gedragen zich soms vreemd omdat de mensen zelf zich eveneens vreemd kunnen gedragen.

Greenspan geeft toe dat niemand de weg kan voorspellen die de economie zal inslaan. De centrale bankiers doen wel alsof ze dat weten, maar in de praktijk weten ze even weinig als de man in de straat. Als voorbeeld wordt verwezen naar de politiek van quantative easing. Die heeft de centrale bank geruime tijd het hoofd boven water helpen houden, maar dreigt er nu zelf aan ten onder te gaan. Met de markten is het volgens Greenspan overigens niet veel beter gesteld. Die gedragen zich soms vreemd omdat de mensen zelf zich eveneens vreemd kunnen gedragen.