Dat is de mening van David Greenlaw, bij Morgan Stanley chief fixed-income econoom New York. Greenlaw ziet een jobcreatie van 200.000 per maand in VS tijdens de tweede helft van dit jaar mogelijk.

Daardoor gaan de beschikbare inkomsten en de uitgaven van de Amerikanen met ongeveer 3% stijgen, wat volgens Greenlaw voldoende is om een stevig groeitempo te garanderen.

De groei is lager dan verwacht omdat de economie wordt afgeremd door de problemen op de vastgoed- en kredietmarkt. Greenlaw verwacht niet dat het rendement op de 10-jarige staatsobligatie voor het einde van dit jaar boven het niveau van 3,50% gaat uitstijgen.

Dat is de mening van David Greenlaw, bij Morgan Stanley chief fixed-income econoom New York. Greenlaw ziet een jobcreatie van 200.000 per maand in VS tijdens de tweede helft van dit jaar mogelijk. Daardoor gaan de beschikbare inkomsten en de uitgaven van de Amerikanen met ongeveer 3% stijgen, wat volgens Greenlaw voldoende is om een stevig groeitempo te garanderen. De groei is lager dan verwacht omdat de economie wordt afgeremd door de problemen op de vastgoed- en kredietmarkt. Greenlaw verwacht niet dat het rendement op de 10-jarige staatsobligatie voor het einde van dit jaar boven het niveau van 3,50% gaat uitstijgen.