Die verliezen lopen op tot in de buurt van een kwart procent. De FED-meeting heeft het sentiment dus geen duwtje in de juiste richting kunnen geven.

Bill Gross, manager het grootste obligatiefonds Pacific Investment Management, stelt vast dat het nieuwste rondje van monetaire stimulus de Amerikaanse schatkist de kans biedt om gratis schulden te maken. De schatkist geeft obligaties uit die door de FED worden gekocht.

De rente op die obligaties wordt vervolgens terug in de schatkist gestort. Het spreekt vanzelf dat deze strategie volgens Gross niet zonder gevaren is.

Het belangrijkste gevaar is dat op inflatie, vroeg of laat kan die inflatie in de Verenigde Staten door het dak schieten en de rest van de wereld aansteken.

Die verliezen lopen op tot in de buurt van een kwart procent. De FED-meeting heeft het sentiment dus geen duwtje in de juiste richting kunnen geven. Bill Gross, manager het grootste obligatiefonds Pacific Investment Management, stelt vast dat het nieuwste rondje van monetaire stimulus de Amerikaanse schatkist de kans biedt om gratis schulden te maken. De schatkist geeft obligaties uit die door de FED worden gekocht. De rente op die obligaties wordt vervolgens terug in de schatkist gestort. Het spreekt vanzelf dat deze strategie volgens Gross niet zonder gevaren is. Het belangrijkste gevaar is dat op inflatie, vroeg of laat kan die inflatie in de Verenigde Staten door het dak schieten en de rest van de wereld aansteken.