Uit cijfers van de Korea International Trade Association blijkt dat Zuid-Korea tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 401.070 ton maïs heeft ingevoerd tegenover 20.886 ton over het volledige jaar 2010.

Wegens lagere transportkosten en de hoge maïsprijs is het voor de Koreanen goedkoper om graan in Zuid-Afrika te kopen dan in de Verenigde Staten. Vorig jaar was 92 procent van de ingevoerde maïs afkomstig uit de VS.

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) zal Zuid-Afrika dit jaar 12,3 miljoen ton maïs produceren tegenover 11,4 miljoen ton een jaar eerder.

In de Verenigde Staten was op 23 mei nog ongeveer een vijfde van de maïs niet geplant als gevolg van de nadelige weersomstandigheden.

Uit cijfers van de Korea International Trade Association blijkt dat Zuid-Korea tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 401.070 ton maïs heeft ingevoerd tegenover 20.886 ton over het volledige jaar 2010. Wegens lagere transportkosten en de hoge maïsprijs is het voor de Koreanen goedkoper om graan in Zuid-Afrika te kopen dan in de Verenigde Staten. Vorig jaar was 92 procent van de ingevoerde maïs afkomstig uit de VS. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) zal Zuid-Afrika dit jaar 12,3 miljoen ton maïs produceren tegenover 11,4 miljoen ton een jaar eerder. In de Verenigde Staten was op 23 mei nog ongeveer een vijfde van de maïs niet geplant als gevolg van de nadelige weersomstandigheden.