Maïs deed het bijna even goed en werd 6 procent duurder. De sojaprijs steeg 3 procent hoger. Het Chinese Ministerie van Handel verwacht dat de invoer van soja deze maand op 5,39 miljoen ton zal uitkomen.

Vorige maand voerde het land 5,7 miljoen ton soja in, de helft meer dan in oktober en het hoogste cijfer van 2011.

Volgens de International Grains Council (IGC) zal de globale handel in granen de komende jaren verder toenemen als gevolg van de

stijgende vraag in Azië.

De instelling ziet met name de maïsvoorraden verder afnemen terwijl de situatie voor tarwe iets comfortabeler is na de goede oogsten van 2011.

Het IGC verwacht een sojamarkt in evenwicht waarbij een lagere Amerikaanse oogst gecompenseerd zal worden door een hogere opbrengst in Zuid-Amerika.

Maïs deed het bijna even goed en werd 6 procent duurder. De sojaprijs steeg 3 procent hoger. Het Chinese Ministerie van Handel verwacht dat de invoer van soja deze maand op 5,39 miljoen ton zal uitkomen. Vorige maand voerde het land 5,7 miljoen ton soja in, de helft meer dan in oktober en het hoogste cijfer van 2011. Volgens de International Grains Council (IGC) zal de globale handel in granen de komende jaren verder toenemen als gevolg van de stijgende vraag in Azië. De instelling ziet met name de maïsvoorraden verder afnemen terwijl de situatie voor tarwe iets comfortabeler is na de goede oogsten van 2011. Het IGC verwacht een sojamarkt in evenwicht waarbij een lagere Amerikaanse oogst gecompenseerd zal worden door een hogere opbrengst in Zuid-Amerika.