Ook tarwe werd 4,50% goedkoper ondanks de neerwaartse bijstelling van de Australische oogstprognose door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA). De instelling verwacht een opbrengst van 21 miljoen ton tegenover 23 miljoen ton bij de vorige schatting.

In het oogstjaar 2011-2012 bedroeg de Australische tarweopbrengst nog 29,90 miljoen ton.

Uit het wekelijkse Crop Ratings Report van het USDA bleek dat het percentage wintertarwe in goede of uitstekende staat is afgenomen naar 36% tegenover 39% een week eerder en zelfs 50% een jaar eerder.

De minder goede staat is een gevolg van de droogte in delen van de Verenigde Staten waar tarwe wordt verbouwd. Bij maïs bleef de prijsdaling beperkt tot 1,60%.

Ook tarwe werd 4,50% goedkoper ondanks de neerwaartse bijstelling van de Australische oogstprognose door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA). De instelling verwacht een opbrengst van 21 miljoen ton tegenover 23 miljoen ton bij de vorige schatting. In het oogstjaar 2011-2012 bedroeg de Australische tarweopbrengst nog 29,90 miljoen ton. Uit het wekelijkse Crop Ratings Report van het USDA bleek dat het percentage wintertarwe in goede of uitstekende staat is afgenomen naar 36% tegenover 39% een week eerder en zelfs 50% een jaar eerder. De minder goede staat is een gevolg van de droogte in delen van de Verenigde Staten waar tarwe wordt verbouwd. Bij maïs bleef de prijsdaling beperkt tot 1,60%.