Bij het ingaan van de winter was de Amerikaanse wintertarwe er slecht aan toe als gevolg van de aanhoudende droogte. De voorbije weken verbeterde de situatie sterk na extra regenval en ook voor de komende periode wordt verse neerslag voorspeld in de gebieden waar tarwe wordt geteeld.

Daardoor zal de 'yield' of opbrengst per hectare naar verwachting verder toenemen. Een ander gevolg van de lagere tarweprijs is dat het verschil met maïs is afgenomen. Daardoor komt er stilaan wel meer vraag naar tarwe voor veevoeder want tarwe heeft een hoger proteïnegehalte de maïs.

Bij het ingaan van de winter was de Amerikaanse wintertarwe er slecht aan toe als gevolg van de aanhoudende droogte. De voorbije weken verbeterde de situatie sterk na extra regenval en ook voor de komende periode wordt verse neerslag voorspeld in de gebieden waar tarwe wordt geteeld. Daardoor zal de 'yield' of opbrengst per hectare naar verwachting verder toenemen. Een ander gevolg van de lagere tarweprijs is dat het verschil met maïs is afgenomen. Daardoor komt er stilaan wel meer vraag naar tarwe voor veevoeder want tarwe heeft een hoger proteïnegehalte de maïs.