Grafiek ASML begint er interessanter uit te zien

ASML bereikte begin oktober 2013 een top op 75,05 euro en eergisteren bereikte de koers de zeer belangrijke steun op 58 euro? M.a.w. de koers kende een correctie van meer dan 20%.

Vanuit een langetermijnstandpunt begint de weekgrafiek er nu volgens Geert Van Herck van Leleux interessanter uit te zien.

In de vorige technische analyse wees deze er op dat de opwaartse uitbraak boven een dalende trendlijn (daggrafiek): dit was een opportuniteit voor alerte beleggers. Helaas kon de koers de stijgende trend niet lang vasthouden en sinds begin april daalde de koers fors.

Op 16 april pakte ASML met een omzetwaarschuwing uit : dit kwartaal (Q2) zou de omzet op 1,6 miljard euro uitkomen terwijl analisten op 1,7 miljard euro gerekend hadden.

De koers daalde met meer dan 6%. Maar de afgelopen dagen blijft de koers rond de 58 euro schommelen : het slechtste nieuws lijkt nu in de koers verwerkt te zijn.

Van Herck kijkt uit naar een trendommekeer en geeft nog mee dat het dividend over 2013 op 0,61 euro uitkomt (vs 0,53 euro in

2012 en 0,46 euro in 2011). Hij heeft een koopadvies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content