Daarnaast spelen ook klimatologische omstandigheden een rol in het verhaal. De Great Plains in de Verenigde Staten worden momenteel door een winterstorm getroffen.

Die kan er toe bijdragen dat de graanoogt in het Amerikaanse Midwesten groter zal zijn dan eerst was aangenomen. Een sneeuwlaag beschermt het graan namelijk tegen de ergste winterkou.

Voor een bushel graan werd vanmorgen in de elektronische handel van de Chicago Board of Trade 7,7825 dollar betaald en dat was het laagste niveau sinds 24 februari. Dat neemt echter niet weg dat de graanprijs in de afgelopen maanden met meer dan 50% is gestegen.

Daarnaast spelen ook klimatologische omstandigheden een rol in het verhaal. De Great Plains in de Verenigde Staten worden momenteel door een winterstorm getroffen. Die kan er toe bijdragen dat de graanoogt in het Amerikaanse Midwesten groter zal zijn dan eerst was aangenomen. Een sneeuwlaag beschermt het graan namelijk tegen de ergste winterkou. Voor een bushel graan werd vanmorgen in de elektronische handel van de Chicago Board of Trade 7,7825 dollar betaald en dat was het laagste niveau sinds 24 februari. Dat neemt echter niet weg dat de graanprijs in de afgelopen maanden met meer dan 50% is gestegen.