Daardoor gaan de wereldwijde graanvoorraden opnieuw lager gaan uitkomen en dat op een moment dat de vraag naar graan een stijgende trend vertoont. Ook tarwe en sojabonen werden vanmorgen duurder.

Op de Chicago Board of Trade is de graanprijs in de afgelopen 12 maanden al met 82% gestegen. Onder andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kopen aan een koortsachtig tempo graan.

Han Sung Min, broker bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, verklaarde dat de regio zo probeert om verdere onrust te voorkomen. In landen als China dreigt de gestegen graanprijs anderzijds dan weer de inflatie verder aan te wakkeren.

Daardoor gaan de wereldwijde graanvoorraden opnieuw lager gaan uitkomen en dat op een moment dat de vraag naar graan een stijgende trend vertoont. Ook tarwe en sojabonen werden vanmorgen duurder. Op de Chicago Board of Trade is de graanprijs in de afgelopen 12 maanden al met 82% gestegen. Onder andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kopen aan een koortsachtig tempo graan. Han Sung Min, broker bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, verklaarde dat de regio zo probeert om verdere onrust te voorkomen. In landen als China dreigt de gestegen graanprijs anderzijds dan weer de inflatie verder aan te wakkeren.