De prijsdaling is geen goed nieuws voor de graanhandel, maar wel goed nieuws voor de consumenten. Bovendien kunnen lagere voedselprijzen ook de inflatie een halt toeroepen. Dankzij lagere graanprijzen kunnen bijvoorbeeld ook de vleesprijzen beginnen te dalen.

Goldman Sachs heeft op basis van de recente prijsevolutie bij maïs de vooruitzichten voor de komende drie maanden herzien van 7,50 naar 6,50 dollar per bushel.

Verwacht wordt dat de prijzen later dit jaar nog verder zullen dalen, de voorraden overtreffen namelijk de verwachtingen met ongeveer 400 miljoen bushels.

De prijsdaling is geen goed nieuws voor de graanhandel, maar wel goed nieuws voor de consumenten. Bovendien kunnen lagere voedselprijzen ook de inflatie een halt toeroepen. Dankzij lagere graanprijzen kunnen bijvoorbeeld ook de vleesprijzen beginnen te dalen. Goldman Sachs heeft op basis van de recente prijsevolutie bij maïs de vooruitzichten voor de komende drie maanden herzien van 7,50 naar 6,50 dollar per bushel. Verwacht wordt dat de prijzen later dit jaar nog verder zullen dalen, de voorraden overtreffen namelijk de verwachtingen met ongeveer 400 miljoen bushels.