Soja en maïs profiteerden van de aanhoudende droogte in Zuid-Amerika waardoor de oogsten er lager kunnen uitvallen dan verwacht.

Dit zou dan weer gunstig zijn voor de vraag naar Amerikaanse graangewassen.Soja en maïs werden respectievelijk 4,1 en 2,7 procent duurder.

De oogst is zeker nog niet verloren maar de lage bodemvochtigheid begint stilaan een probleem te worden in Argentinië, Paraguay en het zuiden van Brazilië. Intussen heeft ook het midwesten van de Verenigde Staten te lijden onder de lage neerslaghoeveelheden.

Soja en maïs profiteerden van de aanhoudende droogte in Zuid-Amerika waardoor de oogsten er lager kunnen uitvallen dan verwacht. Dit zou dan weer gunstig zijn voor de vraag naar Amerikaanse graangewassen.Soja en maïs werden respectievelijk 4,1 en 2,7 procent duurder. De oogst is zeker nog niet verloren maar de lage bodemvochtigheid begint stilaan een probleem te worden in Argentinië, Paraguay en het zuiden van Brazilië. Intussen heeft ook het midwesten van de Verenigde Staten te lijden onder de lage neerslaghoeveelheden.