Daardoor is wereldwijd de bezorgdheid toegenomen over een verdere stijging van de voedselprijzen. Bovendien dreigen de voorraden voor veevoeder en biodiesel onder druk komen te staan.

Als gevolg van het natte weer en de abnormaal hoge temperaturen is de Amerikaanse graanproductie vorig jaar onder de verwachtingen uitgekomen, zo blijkt uit een rapport van het the U.S. Agriculture Department.

De voorraden voor een aantal landbouwproducten (graan, oliezaden...) zijn historisch laag en dat betekent dat de prijzen in de komende maanden verder kunnen gaan stijgen.

Daardoor is wereldwijd de bezorgdheid toegenomen over een verdere stijging van de voedselprijzen. Bovendien dreigen de voorraden voor veevoeder en biodiesel onder druk komen te staan. Als gevolg van het natte weer en de abnormaal hoge temperaturen is de Amerikaanse graanproductie vorig jaar onder de verwachtingen uitgekomen, zo blijkt uit een rapport van het the U.S. Agriculture Department. De voorraden voor een aantal landbouwproducten (graan, oliezaden...) zijn historisch laag en dat betekent dat de prijzen in de komende maanden verder kunnen gaan stijgen.