De stijging van de graanprijs heeft te maken met de verwachting van het Internationaal Monetair Fonds dat de voedselprijzen in de komende maanden hoog gaan blijven.

Over de afgelopen week is de graanprijs met bijna 2% gestegen. Naar verluidt zouden verschillende landen momenteel graan hamsteren met het oog op mogelijke tekorten.

Het Internationaal Monetair Fonds signaleert dat hogere inkomsten in de geïndustrialiseerde landen de vraag naar hoogwaardig voedsel doen toenemen, waardoor de prijzen alleen maar kunnen stijgen.

De stijging van de graanprijs heeft te maken met de verwachting van het Internationaal Monetair Fonds dat de voedselprijzen in de komende maanden hoog gaan blijven. Over de afgelopen week is de graanprijs met bijna 2% gestegen. Naar verluidt zouden verschillende landen momenteel graan hamsteren met het oog op mogelijke tekorten. Het Internationaal Monetair Fonds signaleert dat hogere inkomsten in de geïndustrialiseerde landen de vraag naar hoogwaardig voedsel doen toenemen, waardoor de prijzen alleen maar kunnen stijgen.