Een opvallende vaststelling is dat de graanprijs sneller is gestegen dan goudprijs in reactie op onrust in Egypte. Daarmee wordt nogmaals de wereldwijde bezorgdheid over de voedselinflatie versterkt.

Jacqueline Madu, lid van het Credit Suisse Emerging Markets Economist Team, is van mening dat de graanprijzen in de komende weken nog verder kunnen stijgen, want de politici in andere landen gaan proberen om meer graan te importeren.

Madu adviseert om te beleggen in PowerShares DB Agriculture Fund, een fonds dat over de afgelopen 12 maanden een stijging met 34% liet optekenen. PowerShares DB Agriculture Fund deed het daarmee beter dan de SPDR Gold Trust.

Een opvallende vaststelling is dat de graanprijs sneller is gestegen dan goudprijs in reactie op onrust in Egypte. Daarmee wordt nogmaals de wereldwijde bezorgdheid over de voedselinflatie versterkt. Jacqueline Madu, lid van het Credit Suisse Emerging Markets Economist Team, is van mening dat de graanprijzen in de komende weken nog verder kunnen stijgen, want de politici in andere landen gaan proberen om meer graan te importeren. Madu adviseert om te beleggen in PowerShares DB Agriculture Fund, een fonds dat over de afgelopen 12 maanden een stijging met 34% liet optekenen. PowerShares DB Agriculture Fund deed het daarmee beter dan de SPDR Gold Trust.