Voor een bushel graan werd in Chicago 7,625 dolar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Over de afgelopen 12 maanden zijn de graanfutures ruimschoots verdubbeld.

Volgens het U.S. Department of Agriculture heeft droog weer in de Verenigde Staten de oogst van wintergraan gereduceerd. Bovendien zijn de Amerikaanse graanvoorraden teruggevallen tot het laagste niveau in vier jaar.

Ker Chung Yang, commodity analyst bij Phillip Futures Pte in Singapore, sluit een verdere explosieve stijging van de graanprijs niet uit, hij verwacht zelfs paniekaankopen in de komende weken.

Voor een bushel graan werd in Chicago 7,625 dolar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisteren. Over de afgelopen 12 maanden zijn de graanfutures ruimschoots verdubbeld. Volgens het U.S. Department of Agriculture heeft droog weer in de Verenigde Staten de oogst van wintergraan gereduceerd. Bovendien zijn de Amerikaanse graanvoorraden teruggevallen tot het laagste niveau in vier jaar. Ker Chung Yang, commodity analyst bij Phillip Futures Pte in Singapore, sluit een verdere explosieve stijging van de graanprijs niet uit, hij verwacht zelfs paniekaankopen in de komende weken.