Op de dag zelf daalde de tarweprijs op de Chicago Board of Trade met 2,70%, nadat de prijs voor een bushel tarwe in de loop van de vrijdagsessie het laagste niveau sinds 31 januari liet optekenen.

Op weekbasis werd tarwe 8,80% goedkoper, na op 22 februari een piek voor de afgelopen 31 maanden te hebben bereikt. Vrijdag werd graan 2,90% goedkoper, waarbij de prijs voor een bushel tijdelijk terugviel tot het laagste peil sinds 1 december.

De prijsdaling met 14% bij het graan was op weekbasis de grootste sinds december 2008. Nobuyuki Chino, president van het Japanse Unipac Grain Ltd, is nochtans van mening dat de landbouwproductie in zijn land weinig te lijden hebben van de aardbeving.

Op de dag zelf daalde de tarweprijs op de Chicago Board of Trade met 2,70%, nadat de prijs voor een bushel tarwe in de loop van de vrijdagsessie het laagste niveau sinds 31 januari liet optekenen. Op weekbasis werd tarwe 8,80% goedkoper, na op 22 februari een piek voor de afgelopen 31 maanden te hebben bereikt. Vrijdag werd graan 2,90% goedkoper, waarbij de prijs voor een bushel tijdelijk terugviel tot het laagste peil sinds 1 december. De prijsdaling met 14% bij het graan was op weekbasis de grootste sinds december 2008. Nobuyuki Chino, president van het Japanse Unipac Grain Ltd, is nochtans van mening dat de landbouwproductie in zijn land weinig te lijden hebben van de aardbeving.