Wanneer die voorraden terugvallen onder een kritische drempel, kan de graanprijs met een hefboomeffect verder gaan stijgen. Deze week is de graanprijs al voor de vierde week op rij gestegen.

Het is van augustus vorig jaar geleden dat de graanprijs nog gedurende zo'n lange periode is gestegen. Voor een bushel graan werd vanmorgen 8,68 dollar betaald, wat neerkomt op een stijging met 0,20%.

China Central Television kondigde vanmorgen aan dat China 12,90 miljard yuan gaat investeren in een verhoging van de graanproductie. China is de grootste consument wereldwijd van graan.

Wanneer die voorraden terugvallen onder een kritische drempel, kan de graanprijs met een hefboomeffect verder gaan stijgen. Deze week is de graanprijs al voor de vierde week op rij gestegen. Het is van augustus vorig jaar geleden dat de graanprijs nog gedurende zo'n lange periode is gestegen. Voor een bushel graan werd vanmorgen 8,68 dollar betaald, wat neerkomt op een stijging met 0,20%. China Central Television kondigde vanmorgen aan dat China 12,90 miljard yuan gaat investeren in een verhoging van de graanproductie. China is de grootste consument wereldwijd van graan.