De CRB-index voor energie steeg het sterkst met 4,3% op een maand. De voornaamste reden is volgens Belfius Research het iets verbeterde sentiment ten opzichte van de economische groei in China en in de Verenigde Staten.

De CRB-indexen voor granen en voor zachte grondstoffen (zoals cacao, koffie, suiker ...) daalden respectievelijk met -2,8% en -5,3% tegenover een maand eerder.

Deze prijzen daalden onder invloed van de afgenomen aanbodzorgen in Latijns-Amerika wegens de betere weersomstandigheden en het terugschroeven van speculatieve posities.

Ondanks de daling van de graanprijs over de afgelopen drie maanden, ligt deze nog steeds bijna 23% hoger dan een jaar geleden omwille van de droogste zomermaanden in de Verenigde Staten in een halve eeuw.

De CRB-index voor energie steeg het sterkst met 4,3% op een maand. De voornaamste reden is volgens Belfius Research het iets verbeterde sentiment ten opzichte van de economische groei in China en in de Verenigde Staten. De CRB-indexen voor granen en voor zachte grondstoffen (zoals cacao, koffie, suiker ...) daalden respectievelijk met -2,8% en -5,3% tegenover een maand eerder. Deze prijzen daalden onder invloed van de afgenomen aanbodzorgen in Latijns-Amerika wegens de betere weersomstandigheden en het terugschroeven van speculatieve posities. Ondanks de daling van de graanprijs over de afgelopen drie maanden, ligt deze nog steeds bijna 23% hoger dan een jaar geleden omwille van de droogste zomermaanden in de Verenigde Staten in een halve eeuw.