De vraag is of dat inderdaad zo is en daarbij blijkt de invalshoek belangrijk te zijn. Graan blijkt bijvoorbeeld nog altijd goedkoop te zijn in vergelijking met goud en met de Dow Jones. Meer zelfs, ten opzichte van beide maatstaven blijkt de goudprijs zich op een dieptepunt voor de afgelopen decennia te bevinden.

Maar in deze situatie zou snel verandering kunnen komen. Het technische plaatje voor tarwe enzovoort wijst op hogere prijzen in zowel dollar als goud. Maar tarwe zou geen alleenstaand geval zijn, zowat alle voedingsproducten zouden op termijn duurder worden.

De vraag is of dat inderdaad zo is en daarbij blijkt de invalshoek belangrijk te zijn. Graan blijkt bijvoorbeeld nog altijd goedkoop te zijn in vergelijking met goud en met de Dow Jones. Meer zelfs, ten opzichte van beide maatstaven blijkt de goudprijs zich op een dieptepunt voor de afgelopen decennia te bevinden. Maar in deze situatie zou snel verandering kunnen komen. Het technische plaatje voor tarwe enzovoort wijst op hogere prijzen in zowel dollar als goud. Maar tarwe zou geen alleenstaand geval zijn, zowat alle voedingsproducten zouden op termijn duurder worden.