Dr. Doom stelt bijvoorbeeld de vraag wat er zou gebeuren in geval van een bank-run en de centrale bank van het land in kwestie niet over voldoende goudreserves zou beschikken om de munt volledig te ondersteunen.

De meeste centrale banken in de wereld hebben momenteel meer financiële verplichtingen uitstaan dan dat ze goud in hun kluizen in voorraad hebben. Voor de meeste centrale banken geldt een verhoudign van 40 of zelfs 50 voor 1.

Roubini is het ook niet eens met de Oostenrijkse economen die voor een goudstandaard pleiten om de economische groei te stabiliseren. Het gebruik van een goudstandaard zou volgens de economieprofessor aanleiding geven tot spastische economische bewegingen.

Dr. Doom stelt bijvoorbeeld de vraag wat er zou gebeuren in geval van een bank-run en de centrale bank van het land in kwestie niet over voldoende goudreserves zou beschikken om de munt volledig te ondersteunen. De meeste centrale banken in de wereld hebben momenteel meer financiële verplichtingen uitstaan dan dat ze goud in hun kluizen in voorraad hebben. Voor de meeste centrale banken geldt een verhoudign van 40 of zelfs 50 voor 1. Roubini is het ook niet eens met de Oostenrijkse economen die voor een goudstandaard pleiten om de economische groei te stabiliseren. Het gebruik van een goudstandaard zou volgens de economieprofessor aanleiding geven tot spastische economische bewegingen.