Inderdaad, de goudproductie zal dit jaar een nieuw recordniveau op 2920 ton bereiken en dit als gevolg van een steeds grotere bijdrage van China aan de totale goudproductie in de wereld. Volgens de China Gold Association zal die dit jaar met 4,90% toenemen.

Daarmee zou China ruim 300 ton goud produceren, over de eerste negen maanden van dit jaar stond de teller op 253 ton. Er is dus meer aanbod op de goudmarkt, ook al omdat er sterke geruchten de ronde doen dat Venezuela de goudvoorraad zou hebben verkocht om de inwoners van dat land aan goedkope smartphones te helpen. Wijlen Hugo Chavez zou het zelf zo gek niet hebben kunnen bedenken.

Inderdaad, de goudproductie zal dit jaar een nieuw recordniveau op 2920 ton bereiken en dit als gevolg van een steeds grotere bijdrage van China aan de totale goudproductie in de wereld. Volgens de China Gold Association zal die dit jaar met 4,90% toenemen. Daarmee zou China ruim 300 ton goud produceren, over de eerste negen maanden van dit jaar stond de teller op 253 ton. Er is dus meer aanbod op de goudmarkt, ook al omdat er sterke geruchten de ronde doen dat Venezuela de goudvoorraad zou hebben verkocht om de inwoners van dat land aan goedkope smartphones te helpen. Wijlen Hugo Chavez zou het zelf zo gek niet hebben kunnen bedenken.