Het bleek namelijk verstandiger om het goud aan de spotprijs te verkopen, want de goudprijs bevond zich in een grote bull markt die wel jaren kon blijven duren. Dat bleek inderdaad het geval, totdat de goudprijs in september 2010 even boven 1920 dollar een historische piek bereikte.

Sinsdien ging het opnieuw omlaag met die goudprijs, zodat sommige goudproducenten opnieuw zijn begonnen met 'hedgen'. Doen ze daarmee een goede zaak? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Polyus Gold, de grootste Russische goudproducent, kondigde vorige week in ieder geval aan met hedgingcontracten van twee jaar te zullen werken. Dat betekent dat Polyus niet meteen een stijging van de goudprijs verwacht.

Het bleek namelijk verstandiger om het goud aan de spotprijs te verkopen, want de goudprijs bevond zich in een grote bull markt die wel jaren kon blijven duren. Dat bleek inderdaad het geval, totdat de goudprijs in september 2010 even boven 1920 dollar een historische piek bereikte. Sinsdien ging het opnieuw omlaag met die goudprijs, zodat sommige goudproducenten opnieuw zijn begonnen met 'hedgen'. Doen ze daarmee een goede zaak? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Polyus Gold, de grootste Russische goudproducent, kondigde vorige week in ieder geval aan met hedgingcontracten van twee jaar te zullen werken. Dat betekent dat Polyus niet meteen een stijging van de goudprijs verwacht.