Ook in Europa gaven centrale bankiers signalen volgens ABN Amro af dat het monetaire beleid vooralsnog ruim (en dus stimulerend) zal blijven.

ECB-bestuurslid Asmussen bevestigde bijvoorbeeld, dat het langer dan twaalf maanden zal duren voordat het ruime beleid wordt afgebouwd en dat liquiditeitsinjecties in het Europese bankwezen niet onwaarschijnlijk zijn.

Een renteverhoging in de eurozone - en trouwens ook in de Verenigde Staten - voorziet ABN Amro niet voor 2015.

Hoewel de Europese beurzen gemiddeld zelfs wat sterker stegen dan de Amerikaanse, werden in onze regio de records van medio mei (nog) niet geslecht.

De AEX klom de afgelopen week 3,3% tot 364,05 punten op donderdag en is daarmee nog 8 punten verwijderd van de hoogste jaarstand van 22 mei j.l.

Ook in Europa gaven centrale bankiers signalen volgens ABN Amro af dat het monetaire beleid vooralsnog ruim (en dus stimulerend) zal blijven. ECB-bestuurslid Asmussen bevestigde bijvoorbeeld, dat het langer dan twaalf maanden zal duren voordat het ruime beleid wordt afgebouwd en dat liquiditeitsinjecties in het Europese bankwezen niet onwaarschijnlijk zijn. Een renteverhoging in de eurozone - en trouwens ook in de Verenigde Staten - voorziet ABN Amro niet voor 2015. Hoewel de Europese beurzen gemiddeld zelfs wat sterker stegen dan de Amerikaanse, werden in onze regio de records van medio mei (nog) niet geslecht. De AEX klom de afgelopen week 3,3% tot 364,05 punten op donderdag en is daarmee nog 8 punten verwijderd van de hoogste jaarstand van 22 mei j.l.