De obligatiemarkten bevinden zich professor Stefan Duchateau momenteel in de hoek waar de klappen vallen. In Europa overigens heel wat minder dan elders.

Het valt hoe dan ook aan te raden om looptijden relatief beperkt te houden (maximaal 3 tot 5 jaar) en zich te beperken tot High Yield bonds en Emerging market bonds.

Bij deze categorieën wordt er nog voldoende opbrengst geboden voor het renterisico, terwijl voor de meeste Europese en Amerikaanse bedrijfsobligaties dit reeds lang niet meer het geval is, net zo min als voor de meeste overheidsobligaties, met uitzondering van Ierland en in beperktere mate voor Spanje en Italië die zich op wat hoger risicoprofiel bevinden.

De obligatiemarkten bevinden zich professor Stefan Duchateau momenteel in de hoek waar de klappen vallen. In Europa overigens heel wat minder dan elders. Het valt hoe dan ook aan te raden om looptijden relatief beperkt te houden (maximaal 3 tot 5 jaar) en zich te beperken tot High Yield bonds en Emerging market bonds. Bij deze categorieën wordt er nog voldoende opbrengst geboden voor het renterisico, terwijl voor de meeste Europese en Amerikaanse bedrijfsobligaties dit reeds lang niet meer het geval is, net zo min als voor de meeste overheidsobligaties, met uitzondering van Ierland en in beperktere mate voor Spanje en Italië die zich op wat hoger risicoprofiel bevinden.