Een opvallende stijger is vandaag het goud, dat zonder omkijken de opmars boven het niveau van 1300 dollar verder zet. Inmiddels is de kaap van 1330 dollar opnieuw bereikt en niets lijkt een verdere stijging van de goudprijs in de weg staan. 1350 dollar lijkt een logisch koersdoel.

De stijging heeft op de eerste plaats te maken met het indekken van short-posities. Veel beleggers hielden rekening met een verdere daling van de goudprijs, maar werden door de gang van zaken op het verkeerde been gezet. Daardoor raakt het herstel nog in een stroomversnelling.

Een opvallende stijger is vandaag het goud, dat zonder omkijken de opmars boven het niveau van 1300 dollar verder zet. Inmiddels is de kaap van 1330 dollar opnieuw bereikt en niets lijkt een verdere stijging van de goudprijs in de weg staan. 1350 dollar lijkt een logisch koersdoel. De stijging heeft op de eerste plaats te maken met het indekken van short-posities. Veel beleggers hielden rekening met een verdere daling van de goudprijs, maar werden door de gang van zaken op het verkeerde been gezet. Daardoor raakt het herstel nog in een stroomversnelling.