De zilverprijs steeg anderzijds tot het hoogste prijsniveau in 30 jaar, de platinaprijs bereikte het hoogste niveau in vier maanden. In Seoel werd vanmorgen voor een troy ounce goud 1344,35 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York.

Op de Comex in New York bereikte de zilverprijs het niveau van 22,9438 dollar, waarna opnieuw wat stoom werd afgesloten. De Dollar Index bereikte het laagste niveau sinds januari.

Park Jong Beom, trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoel, wijst er op dat ook een verwachte verdere verruiming van de monetaire politiek bijdraagt tot de interesse voor edelmetalen.

De zilverprijs steeg anderzijds tot het hoogste prijsniveau in 30 jaar, de platinaprijs bereikte het hoogste niveau in vier maanden. In Seoel werd vanmorgen voor een troy ounce goud 1344,35 dollar betaald, of een stijging met 0,30% ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York. Op de Comex in New York bereikte de zilverprijs het niveau van 22,9438 dollar, waarna opnieuw wat stoom werd afgesloten. De Dollar Index bereikte het laagste niveau sinds januari. Park Jong Beom, trader bij Tong Yang Futures Trading Co. in Seoel, wijst er op dat ook een verwachte verdere verruiming van de monetaire politiek bijdraagt tot de interesse voor edelmetalen.