Vanmorgen is de dollarkoers echter opnieuw gaan verzwakken, voor een euro wordt vanmorgen weer meer dan 1,47 euro betaald. De dollarzwakte had overigens ook gevolgen voor de meeste andere grondstoffen.

De olieprijs daalde gisteren eveneens, terwijl ook de prijzen voor landbouwgrondstoffen onder druk stonden. Ook in de komende dagen zal de evolutie van de prijzen voor grondstoffen van doorslaggevend belang zijn voor de situatie bij de grondstoffen.

Daarbij wordt natuurlijk uitgekeken naar de afloop van de FED-meeting. De Amerikaanse centrale bank geeft morgenavond een slotverklaring na afloop van de meeting.

Algemeen wordt verwacht dat de FED haar rente ongewijzigd gaat houden, maar de financiële markten kijken vooral uit naar de economische visie van de centrale bank. Daarnaast is het ook uitkijken naar een mogelijke hint over een toekomstige renteverhoging.

Wanneer de FED gaat aangeven dat de rente nog geruime tijd laag blijft, kan dit de dollarkoers onder druk zetten. Gevolg kan zijn dat de grondstoffenprijzen opnieuw stijgen.

Op de New York Mercantile Exchange werd een troy ounce goud gisterenavond 5 dollar goedkoper. Hoopgevend was wel dat de goudprijs kon standhouden boven het niveau van 1000 dollar.

Vanmorgen is de dollarkoers echter opnieuw gaan verzwakken, voor een euro wordt vanmorgen weer meer dan 1,47 euro betaald. De dollarzwakte had overigens ook gevolgen voor de meeste andere grondstoffen. De olieprijs daalde gisteren eveneens, terwijl ook de prijzen voor landbouwgrondstoffen onder druk stonden. Ook in de komende dagen zal de evolutie van de prijzen voor grondstoffen van doorslaggevend belang zijn voor de situatie bij de grondstoffen. Daarbij wordt natuurlijk uitgekeken naar de afloop van de FED-meeting. De Amerikaanse centrale bank geeft morgenavond een slotverklaring na afloop van de meeting. Algemeen wordt verwacht dat de FED haar rente ongewijzigd gaat houden, maar de financiële markten kijken vooral uit naar de economische visie van de centrale bank. Daarnaast is het ook uitkijken naar een mogelijke hint over een toekomstige renteverhoging. Wanneer de FED gaat aangeven dat de rente nog geruime tijd laag blijft, kan dit de dollarkoers onder druk zetten. Gevolg kan zijn dat de grondstoffenprijzen opnieuw stijgen. Op de New York Mercantile Exchange werd een troy ounce goud gisterenavond 5 dollar goedkoper. Hoopgevend was wel dat de goudprijs kon standhouden boven het niveau van 1000 dollar.