Deze week gaat op macro-economisch vlak alle aandacht uit naar de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juni, waarbij uiteraard vooral de jobcreatie opnieuw in focus zal staan. De algemene verwachting is dat er vorige maand ongeveer 160.000 jobs zijn bijkomen in de VS-economie.

Dat lijkt misschien veel, maar is eigenlijk toch onvoldoende om de werkloosheidsgraad noemenswaardig te doen dalen. Er kan pas sprake zijn van een krachtig herstel van de Amerikaanse economie wanneer er per maand ongeveer 200.000 nieuwe jobs bijkomen.

Deze week gaat op macro-economisch vlak alle aandacht uit naar de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand juni, waarbij uiteraard vooral de jobcreatie opnieuw in focus zal staan. De algemene verwachting is dat er vorige maand ongeveer 160.000 jobs zijn bijkomen in de VS-economie. Dat lijkt misschien veel, maar is eigenlijk toch onvoldoende om de werkloosheidsgraad noemenswaardig te doen dalen. Er kan pas sprake zijn van een krachtig herstel van de Amerikaanse economie wanneer er per maand ongeveer 200.000 nieuwe jobs bijkomen.