Opvallend is dat de goudprijs het herstel verder zet, waarbij de prijs vanaf het dieptepunt al zowat 11% is gestegen. De stijging heeft vooral te maken met een forse toename van de vraag naar fysiek goud in landen als China en India. Maar ook in de VS en andere landen is er een enorme vraag naar goud.

De US Mint zag zich zelfs genoodzaakt om de verkoop van muntjes van 1/10de troy ounce stop te zetten. Veel analisten vinden het merkwaardig dat de goudprijs zich zo snel herstelt, ze vrezen nog steeds dat de opleving van tijdelijke aard zal zijn en dat de goudprijs verder kan corrigeren.

Opvallend is dat de goudprijs het herstel verder zet, waarbij de prijs vanaf het dieptepunt al zowat 11% is gestegen. De stijging heeft vooral te maken met een forse toename van de vraag naar fysiek goud in landen als China en India. Maar ook in de VS en andere landen is er een enorme vraag naar goud. De US Mint zag zich zelfs genoodzaakt om de verkoop van muntjes van 1/10de troy ounce stop te zetten. Veel analisten vinden het merkwaardig dat de goudprijs zich zo snel herstelt, ze vrezen nog steeds dat de opleving van tijdelijke aard zal zijn en dat de goudprijs verder kan corrigeren.