Het valt volgens Belfius Bank te betwijfelen of het herstel van de goudprijs veel verder kan gaan. De index voor energie lag bijna 7% lager dan een maand geleden, in lijn met de lagere olieprijs. De index voor graanprijzen steeg de afgelopen maand met 9,5% en deze voor tropische landbouwproducten met 5,6%.

De uitzonderlijke droogte in Brazilië ligt aan de basis, want men vreest dat de oogst 15% lager zal uitvallen. De sterkste stijging viel te noteren bij koffie, waarvan de prijs sinds het begin van 2014 liefst met 67,6% toenam. Maar ook cacao kende over deze periode een prijstoename van 11,7%.

Het valt volgens Belfius Bank te betwijfelen of het herstel van de goudprijs veel verder kan gaan. De index voor energie lag bijna 7% lager dan een maand geleden, in lijn met de lagere olieprijs. De index voor graanprijzen steeg de afgelopen maand met 9,5% en deze voor tropische landbouwproducten met 5,6%. De uitzonderlijke droogte in Brazilië ligt aan de basis, want men vreest dat de oogst 15% lager zal uitvallen. De sterkste stijging viel te noteren bij koffie, waarvan de prijs sinds het begin van 2014 liefst met 67,6% toenam. Maar ook cacao kende over deze periode een prijstoename van 11,7%.