Het was de eerste keer sinds februari dat het goud boven het niveau van 1000 dollar kwam postvatten. Inmiddels zijn de futures voor levering van goud weer wat teruggevallen.

Het is nog te vroeg om al van een definitieve doorbraak te spreken. Kevin Kerr, president van Kerrtrade.com, gelooft niettemin in een doorbraak. Kerr merkt op dat de dollar zwak blijft.

Er is momenteel heel wat short-covering op de markt merkbaar en daardoor zijn volgens Kerr forse bewegingen omhoog mogelijk. Een duidelijk slot boven 1000 dollar straks kan de goudprijs in eerste instantie naar 1100 dollar voeren. Kerr sluit een goudprijs van 1250 dollar op termijn niet uit.

Het was de eerste keer sinds februari dat het goud boven het niveau van 1000 dollar kwam postvatten. Inmiddels zijn de futures voor levering van goud weer wat teruggevallen. Het is nog te vroeg om al van een definitieve doorbraak te spreken. Kevin Kerr, president van Kerrtrade.com, gelooft niettemin in een doorbraak. Kerr merkt op dat de dollar zwak blijft. Er is momenteel heel wat short-covering op de markt merkbaar en daardoor zijn volgens Kerr forse bewegingen omhoog mogelijk. Een duidelijk slot boven 1000 dollar straks kan de goudprijs in eerste instantie naar 1100 dollar voeren. Kerr sluit een goudprijs van 1250 dollar op termijn niet uit.