De prijzen voor platina en palladium stegen tot het hoogste niveau sinds 2009. In het eerste kwartaal zijn de goudfutures met 1,70% gestegen. Het was al het zesde kwartaal op rij dat goud duurder werd. Vorige week werd een troy ounce goud echter 1,90% goedkoper.

Peter Fertig, fondsbeheerder bij Quantitative Commodity Research Ltd. in het Duitse Hainburg, stelt vast dat de beleggers meer risicovolle assets kopen, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen nog altijd blijven toenemen.

De World Gold Council en de Industrial & Commercial Bank of China Ltd plannen de ontwikkeling van nieuwe beleggingsproducten met goud als onderliggende waarde.

Die moeten het onder andere mogelijk maken dat beleggers goud kopen zonder last te hebben van grote prijsbewegingen.

Sinds het derde kwartaal van 2008 is de goudprijs gestegen, met gemiddelde stijgingen op kwartaalbasis van 0,30% tot 8,80%. Daarmee heeft het goud de langste rally sinds 1979 neergezet.

Mark O'Byrne, executive director bij broker GoldCore Ltd. in Dublin, is van mening dat het goud nog steeds over momentum beschikt en dat er op langere termijn hogere goudprijzen zitten aan te komen.

Dankzij de langzame stijging van de goudprijs wordt bovendien de indruk weerlegd dat goud een speculatieve zeepbel is.

De prijzen voor platina en palladium stegen tot het hoogste niveau sinds 2009. In het eerste kwartaal zijn de goudfutures met 1,70% gestegen. Het was al het zesde kwartaal op rij dat goud duurder werd. Vorige week werd een troy ounce goud echter 1,90% goedkoper. Peter Fertig, fondsbeheerder bij Quantitative Commodity Research Ltd. in het Duitse Hainburg, stelt vast dat de beleggers meer risicovolle assets kopen, hetgeen aangeeft dat het vertrouwen nog altijd blijven toenemen. De World Gold Council en de Industrial & Commercial Bank of China Ltd plannen de ontwikkeling van nieuwe beleggingsproducten met goud als onderliggende waarde. Die moeten het onder andere mogelijk maken dat beleggers goud kopen zonder last te hebben van grote prijsbewegingen. Sinds het derde kwartaal van 2008 is de goudprijs gestegen, met gemiddelde stijgingen op kwartaalbasis van 0,30% tot 8,80%. Daarmee heeft het goud de langste rally sinds 1979 neergezet. Mark O'Byrne, executive director bij broker GoldCore Ltd. in Dublin, is van mening dat het goud nog steeds over momentum beschikt en dat er op langere termijn hogere goudprijzen zitten aan te komen. Dankzij de langzame stijging van de goudprijs wordt bovendien de indruk weerlegd dat goud een speculatieve zeepbel is.