Goldman Sachs verwacht dat het goud de baisse van vorig jaar zal verder zetten, in de loop van 2013 werd een troy ounce 28% goedkoper. Gedurende 12 jaar had het goud sterk gepresteerd, maar die rally lijkt achter de rug te zijn. Goldman Sachs ziet de goudprijs terugvallen tot 1050 dollar.

Laura Taylor, senior market strategist bij RJO Futures, ziet geen signalen die er op zouden kunnen wijzen dat het goud hogere prijsniveaus gaat opzoeken. Tot dusver is elke opleving in de goudprijs een kort leven beschoren geweest en Taylor ziet niet in waarom dat nu plots zou veranderen.

Goldman Sachs verwacht dat het goud de baisse van vorig jaar zal verder zetten, in de loop van 2013 werd een troy ounce 28% goedkoper. Gedurende 12 jaar had het goud sterk gepresteerd, maar die rally lijkt achter de rug te zijn. Goldman Sachs ziet de goudprijs terugvallen tot 1050 dollar. Laura Taylor, senior market strategist bij RJO Futures, ziet geen signalen die er op zouden kunnen wijzen dat het goud hogere prijsniveaus gaat opzoeken. Tot dusver is elke opleving in de goudprijs een kort leven beschoren geweest en Taylor ziet niet in waarom dat nu plots zou veranderen.