Op dat moment had het land 1054 ton goud in voorraad. Inmiddels is die hoeveelheid goud in de kluizen van de Chinese centrale bank fors gestegen, ze wordt momenteel op minstens 2700 ton geraamd. Het duurt niet lang meer alvorens de Chinese voorraden op hetzelfde niveau zullen zijn als de Amerikaanse.

Het niveau van die voorraden wordt gewaardeerd ten opzichte van het nationaal BBP van beide landen. In 2015 zouden de Chinese goudvoorraden een aanvaardbaar peil kunnen bereiken en staat niets nog een stijging van de goudprijs in de weg. Die goudprijs zal totaal onverwacht door het plafond schieten.

Op dat moment had het land 1054 ton goud in voorraad. Inmiddels is die hoeveelheid goud in de kluizen van de Chinese centrale bank fors gestegen, ze wordt momenteel op minstens 2700 ton geraamd. Het duurt niet lang meer alvorens de Chinese voorraden op hetzelfde niveau zullen zijn als de Amerikaanse. Het niveau van die voorraden wordt gewaardeerd ten opzichte van het nationaal BBP van beide landen. In 2015 zouden de Chinese goudvoorraden een aanvaardbaar peil kunnen bereiken en staat niets nog een stijging van de goudprijs in de weg. Die goudprijs zal totaal onverwacht door het plafond schieten.