Washington heeft namelijk een schuldencrisis niet vermeden, maar deze wel verschoven naar een latere datum. Volgens Peter Schiff zal die er op een dag onvermijdelijk toch komen. Volgens diezelfde Schiff zal de goudprijs opnieuw beginnen te stijgen wanneer het schuldenplafond wordt opgetrokken.

De meeste beleggers weigeren dit echter te geloven, ze hechten liever geloof aan wat Goldman Sachs komt vertellen. Het uitbreken van een echte schuldencrisis zal gepaard gaan met een dollarcrisis, die de consumentenprijzen door het plafond zal jagen en de economie in een diepe recessie dompelen.

De FED zal dan voor een dilemma komen te staan: alle obligaties opkopen die door het buitenland worden aangeboden (met een instorting van de dollarkoers tot gevolg) of de obligatiekoersen laten instorten en dus de rente laten stijgen (met een instorting van de economie tot gevolg). In beide gevallen zal de goudprijs door het dak vliegen.

Washington heeft namelijk een schuldencrisis niet vermeden, maar deze wel verschoven naar een latere datum. Volgens Peter Schiff zal die er op een dag onvermijdelijk toch komen. Volgens diezelfde Schiff zal de goudprijs opnieuw beginnen te stijgen wanneer het schuldenplafond wordt opgetrokken. De meeste beleggers weigeren dit echter te geloven, ze hechten liever geloof aan wat Goldman Sachs komt vertellen. Het uitbreken van een echte schuldencrisis zal gepaard gaan met een dollarcrisis, die de consumentenprijzen door het plafond zal jagen en de economie in een diepe recessie dompelen. De FED zal dan voor een dilemma komen te staan: alle obligaties opkopen die door het buitenland worden aangeboden (met een instorting van de dollarkoers tot gevolg) of de obligatiekoersen laten instorten en dus de rente laten stijgen (met een instorting van de economie tot gevolg). In beide gevallen zal de goudprijs door het dak vliegen.