Door het afbouwen van de productie kan er op de markt opnieuw een balans tussen vraag en aanbod gevonden worden. Mark O'Byrne, Executive Director van gouddealer GoldCore, is van mening dat onder 1200 dollar heel wat mijnen niet langer rendabel zullen kunnen werken.

Pas dan het stabilisatieproces zijn gang kunnen gaan. Voorlopig kijkt de mijnsector de kat nog even uit de boom, maar zal bij een verdere daling van de goudprijs verandering komen. 75% van de analisten is overigens van mening dat de kansen op een verdere prijsdaling bij het goud groter zijn dan de kansen op een stijging.

Door het afbouwen van de productie kan er op de markt opnieuw een balans tussen vraag en aanbod gevonden worden. Mark O'Byrne, Executive Director van gouddealer GoldCore, is van mening dat onder 1200 dollar heel wat mijnen niet langer rendabel zullen kunnen werken. Pas dan het stabilisatieproces zijn gang kunnen gaan. Voorlopig kijkt de mijnsector de kat nog even uit de boom, maar zal bij een verdere daling van de goudprijs verandering komen. 75% van de analisten is overigens van mening dat de kansen op een verdere prijsdaling bij het goud groter zijn dan de kansen op een stijging.