Ze zijn er zodoende aan voor de moeite, want hun advies om goud te kopen als bescherming tegen inflatie was één van de slechtste adviezen die in de afgelopen jaren werden gegeven. Volgens de bekende Amerikaanse econoom Larry Kudlow zijn de infationistas dan ook de grote verliezers van het inflatiedebat dat in de afgelopen jaren werd gevoerd.

De grote denkfout die de inflationistas hebben gemaakt is dat de quantative easing inflatie zou veroorzaken. We zijn nu ongeveer vijf jaar verder en qe heeft nog altijd geen spoor van inflatie vrijgemaakt. Integendeel zelfs, zonder ingrijpen van de FED bij de financiële crisis van 2008 zouden we tot over onze oren in deflatie verwikkeld zitten.

Ze zijn er zodoende aan voor de moeite, want hun advies om goud te kopen als bescherming tegen inflatie was één van de slechtste adviezen die in de afgelopen jaren werden gegeven. Volgens de bekende Amerikaanse econoom Larry Kudlow zijn de infationistas dan ook de grote verliezers van het inflatiedebat dat in de afgelopen jaren werd gevoerd. De grote denkfout die de inflationistas hebben gemaakt is dat de quantative easing inflatie zou veroorzaken. We zijn nu ongeveer vijf jaar verder en qe heeft nog altijd geen spoor van inflatie vrijgemaakt. Integendeel zelfs, zonder ingrijpen van de FED bij de financiële crisis van 2008 zouden we tot over onze oren in deflatie verwikkeld zitten.