Het meest aanvaarde scenario is dat een snellere economische groei in de VS het geleidelijk aan terugtrekken van de steunmaatregelen zal toelaten. Daardoor zal de vraag naar goud als een veilige vluchthaven terugvallen, waardoor de goudprijs in het derde kwartaal van volgend jaar maar 1175 dollar zal kosten.

Tom Kendall, een analist bij Credit Suisse Group AG die met zijn voorspellingen over de evolutie van de goudprijs over de afgelopen twee jaar het best scoorde, is van mening dat de aantrekkingskracht van goud als hedge tegen de consequenties van de monetaire politiek is verminderd.

Het meest aanvaarde scenario is dat een snellere economische groei in de VS het geleidelijk aan terugtrekken van de steunmaatregelen zal toelaten. Daardoor zal de vraag naar goud als een veilige vluchthaven terugvallen, waardoor de goudprijs in het derde kwartaal van volgend jaar maar 1175 dollar zal kosten. Tom Kendall, een analist bij Credit Suisse Group AG die met zijn voorspellingen over de evolutie van de goudprijs over de afgelopen twee jaar het best scoorde, is van mening dat de aantrekkingskracht van goud als hedge tegen de consequenties van de monetaire politiek is verminderd.