De goudprijs zal blijven stijgen zolang FED volatiliteit exporteert, zo luidt de verklaring die Franse econoom Frederic Bastiat onlangs lanceerde. De goudmarkt houdt vooral de reacties van de monetaire politiek op de Amerikaanse monetaire politiek in de gaten.

De FED heeft inderdaad sinds ze is beginnen te taperen beweeglijkheid op de financiële markten geëxporteerd, onder andere op de valutamarkten. Goud wordt door de beleggers nu ook beschouwd als een bescherming tegen meer volatiliteit op de markten en dat houdt de belofte in dat de goudprijs in de loop van dit jaar verder kan stijgen.

De goudprijs zal blijven stijgen zolang FED volatiliteit exporteert, zo luidt de verklaring die Franse econoom Frederic Bastiat onlangs lanceerde. De goudmarkt houdt vooral de reacties van de monetaire politiek op de Amerikaanse monetaire politiek in de gaten. De FED heeft inderdaad sinds ze is beginnen te taperen beweeglijkheid op de financiële markten geëxporteerd, onder andere op de valutamarkten. Goud wordt door de beleggers nu ook beschouwd als een bescherming tegen meer volatiliteit op de markten en dat houdt de belofte in dat de goudprijs in de loop van dit jaar verder kan stijgen.