We zijn door 1400 dollar gevallen en de volgende halte wacht volgens Grisanti nu rond 1300 dollar. Daarna kan het goud naar 1100 dollar.

iiTrader CEO Rich Ilczyszyn wijt de aanhoudende koersdruk bij het goud aan de dollar. Die blijft maar stijgen op de valutamarkten, zowel tegenover de euro als tegenover de andere wereldvaluta's. De kracht van de dollar heeft alles te maken met de sterke Europese economie.

Volgens Rich Ilczyszyn gold goud jarenlang als een bescherming tegen een verlies aan koopkracht, maar dat argument is inmiddels weggevallen. De goudprijs zal blijven dalen tot de waardering van goud ten opzichte van aandelen opnieuw aantrekkelijk is geworden.

We zijn door 1400 dollar gevallen en de volgende halte wacht volgens Grisanti nu rond 1300 dollar. Daarna kan het goud naar 1100 dollar. iiTrader CEO Rich Ilczyszyn wijt de aanhoudende koersdruk bij het goud aan de dollar. Die blijft maar stijgen op de valutamarkten, zowel tegenover de euro als tegenover de andere wereldvaluta's. De kracht van de dollar heeft alles te maken met de sterke Europese economie. Volgens Rich Ilczyszyn gold goud jarenlang als een bescherming tegen een verlies aan koopkracht, maar dat argument is inmiddels weggevallen. De goudprijs zal blijven dalen tot de waardering van goud ten opzichte van aandelen opnieuw aantrekkelijk is geworden.