Goudprijs zal binnen 2 jaar naar 5.000 dollar stijgen

Peter Schiff van Euro Pacific Capital is altijd al zeer positief geweest voor het goud, maar zijn optimism is in de afgelopen weken alleen maar groter geworden. Schiff zegt het kort en duidelijk: er is maar 1 weg die de goudprijs kan inslaan en dat is de weg die naar hogere prijzen leidt.

Hij maakt zich sterk dat de goudprijs binnen 2 jaar naar 5.000 dollar zal stijgen, gepusht door de combinatie van factoren die zeer bullish zijn voor het goud. Vooral de excessieve geldcreatie door de centrale banken (met de Federal Reserve op kop) is bullish voor bullion.

Dollar kan sterk devalueren

Schiff had vanaf het begin kritiek op de politiek van de Federal Reserve, politiek die zich richt op het inkopen van obligaties. Hierdoor is de kiem van hyperinflatie gelegd, waarbij hij voorspelt dat dit er uiteindelijk toe zal leiden dat de koers van de dollar scherp zal devalueren.

In de visie van Schiff zal de goudprijs tov van zowat alle valuta’s sterk in waarde zal stijgen. Het papieren fiat geld zal waardeloos worden, zodat de mensen geen andere keuze hebben dan zich te wenden tot het goud. Op de centrale banken hoeven ze in geen geval te rekenen, die zetten hun foute monetaire politiek noodgedwongen verder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content