Goud geldt nog steeds als een verzekering, maar de vraag is of het uitgangspunt niet is veranderd. Don Coxe, portfolio adviser bij BMO Asset Management, is van mening dat goud nog steeds een verzekeringsinstrument is maar dan wel op een andere manier dan tot dusver werd aangenomen.

Beleggers mogen nog steeds goud kopen, maar dan vanwege het feit dat alle experimenten met papieren geld die in het verleden uitgevoerd werden eventueel tot inflatie en een monetaire instorting zullen leiden. Goud wordt dus vooral interessant wanneer het economisch goed gaat en niet langer wanneer het economisch slecht gaat.

Goud geldt nog steeds als een verzekering, maar de vraag is of het uitgangspunt niet is veranderd. Don Coxe, portfolio adviser bij BMO Asset Management, is van mening dat goud nog steeds een verzekeringsinstrument is maar dan wel op een andere manier dan tot dusver werd aangenomen. Beleggers mogen nog steeds goud kopen, maar dan vanwege het feit dat alle experimenten met papieren geld die in het verleden uitgevoerd werden eventueel tot inflatie en een monetaire instorting zullen leiden. Goud wordt dus vooral interessant wanneer het economisch goed gaat en niet langer wanneer het economisch slecht gaat.