Daardoor is de vraag naar goud als bescherming tegen een verdere waardedaling van de dollar afgenomen. De greenback steeg vanmorgen met 0,60% tegenover een korf van zes belangrijke valuta.

Vanmorgen werd in Singapore 1341,75 dollar voor een troy ounce goud betaald, tegenover een slotkoers van 1342,25 dollar gisterenavond in New York. De piek in het goud op 1387,35 dollar noteert inmiddels al van 14 oktober.

Gavin Wendt, senior resource analist bij MineLife Pty in Sidney, verwacht op korte termijn geen forse stijging van de goudprijs meer. De vorige opwaartse beweging had alles te maken met de dollar en die factor is weggevallen.

Daardoor is de vraag naar goud als bescherming tegen een verdere waardedaling van de dollar afgenomen. De greenback steeg vanmorgen met 0,60% tegenover een korf van zes belangrijke valuta. Vanmorgen werd in Singapore 1341,75 dollar voor een troy ounce goud betaald, tegenover een slotkoers van 1342,25 dollar gisterenavond in New York. De piek in het goud op 1387,35 dollar noteert inmiddels al van 14 oktober. Gavin Wendt, senior resource analist bij MineLife Pty in Sidney, verwacht op korte termijn geen forse stijging van de goudprijs meer. De vorige opwaartse beweging had alles te maken met de dollar en die factor is weggevallen.