De economie in de EMU verkeert nog altijd in een recessie, zo merkte KBC vanmorgen bij de publicatie van de kwartaalcijfers op.

Het vertrouwen van de Duitse ondernemers steeg vier maanden lang, maar kreeg een deuk in maart en april.

Ondertussen bodemen de vertrouwensindicatoren in de perifere EMU-landen uit. Tegen die achtergrond verlaagde de Europese Centrale Bank zijn basisrentevoet verder tot 0,5% en zoekt wegen om de kredietvoorziening voor de reële economie te faciliteren. Ook de VS voelt de huidige economische zwakte.

Niettemin zet de onderliggende positieve dynamiek van jobcreatie in de VS zich voort. Bovendien werd de groei van het reële bbp in het eerste kwartaal van 2013 gedreven door een sterke groei van de binnenlandse vraag, in het bijzonder van de particuliere consumptie.

De economie in de EMU verkeert nog altijd in een recessie, zo merkte KBC vanmorgen bij de publicatie van de kwartaalcijfers op. Het vertrouwen van de Duitse ondernemers steeg vier maanden lang, maar kreeg een deuk in maart en april. Ondertussen bodemen de vertrouwensindicatoren in de perifere EMU-landen uit. Tegen die achtergrond verlaagde de Europese Centrale Bank zijn basisrentevoet verder tot 0,5% en zoekt wegen om de kredietvoorziening voor de reële economie te faciliteren. Ook de VS voelt de huidige economische zwakte. Niettemin zet de onderliggende positieve dynamiek van jobcreatie in de VS zich voort. Bovendien werd de groei van het reële bbp in het eerste kwartaal van 2013 gedreven door een sterke groei van de binnenlandse vraag, in het bijzonder van de particuliere consumptie.