Vandaag zien we dat in veel gevallen de opbrengsten van beleggingen in groeilanden aan het afkalven zijn. Door de lage rente is de pick-up die kan worden behaald volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een stuk minder. Als daarbij de munten nog wat onder druk komen kunnen ook de investeringsstromen verminderen.

Dit zou in de toekomst wel eens voor druk op deze munten kunnen zorgen zonder dat daarvoor al de meer risicovolle investeringen onderuit moeten zodals dat in het verleden wel eens het geval was.

Hef feit dat de Japanse Yen achteruit moet kan ook de munten in de region (vaak concurrenten van Japan) ook nog bijkomend onder druk zetten. In zo een omgving zou het ook niet verwonderlijk zijn als de volatiliteit verder zou toenemen.

Vandaag zien we dat in veel gevallen de opbrengsten van beleggingen in groeilanden aan het afkalven zijn. Door de lage rente is de pick-up die kan worden behaald volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een stuk minder. Als daarbij de munten nog wat onder druk komen kunnen ook de investeringsstromen verminderen. Dit zou in de toekomst wel eens voor druk op deze munten kunnen zorgen zonder dat daarvoor al de meer risicovolle investeringen onderuit moeten zodals dat in het verleden wel eens het geval was. Hef feit dat de Japanse Yen achteruit moet kan ook de munten in de region (vaak concurrenten van Japan) ook nog bijkomend onder druk zetten. In zo een omgving zou het ook niet verwonderlijk zijn als de volatiliteit verder zou toenemen.